donderdag 16 augustus 2012

Oogverzorging




Een groot probleem waarmee vele Maltezer & Shih-Tzu eigenaars te maken krijgen zijn de bruine vlekken aan de ogen en de baard van de Malthezer.  Vaak krijgen we de vraag wat hieraan kan gedaan worden...

Wat je zeker moet doen is elke dag de ogen van je malthezer uitwrijven. Hiervoor kan je water gebruiken, maar veel mensen maken ook gebruik van producten zoals Jean Peau oogreiniger (nu ook beschikbaar in de shop), andere producten die hiervoor zeer geschikt zijn:No More Tears & Diamond Eye.  Deze producten vermijden het ontstaan van overmatig traanvocht en herstellen lichte ontstekingen in de traanbuis.
 Deze producten zijn niet alleen aan te raden bij de Malthezer, maar kunnen gebruikt worden voor alle honden die weinig ruimte hebben tussen neus en ogen.  Door deze korte neus kunen de traanbuizen vervormd zijn, en hierdoor zal het vuil zich ophopen.  Deze ophoping veroorzaakt een lichte ontsteking, waardoor traanvocht een bruine kleur krijgt. als gevolg hiervan verkleurt de vacht.  De oogverzorgers maken het traanvocht weer helder en doet de bruine plekken rond de ogen geleidelijk aan verbleken. Gebruik deze verzorgers in en rond de ogen... voor het beste resultaat doe je dit regelmatig tot elke dag!


Buiten deze oogreinigers gebruiken veel showmensen ook andere hulpmiddelen om bruine vlekken te vermijden.  Enkele van de meest gebruikte middelen hiervoor ziin "Angel Eyes" & "Envy Eye". Dit zijn producten die je kunt toevoegen aan de voeding van je hond. Op de website van de producent kan je spectactulaire resultaten van het gebruik van Angel Eye poeder vinden. http://www.angelseyesonline.com



Voor mensen die op show gaan met honden die nog traanstrepen of verkleuring hebben zijn er ook nood/tussenoplossingen.  Je kan alvast de traanstrepen proberen verbergen met enkele hulpmiddeltjes. Voorbeelden hiervan zijn de BioGroom Stain Free, en de show tech Tear Sticks (zwart&wit), Deze producten doen de vlekken niet verdwijnen, maar kunnen ze wel camoufleren... Ze dienen ook ter berscherming, doordat de film die je aanbrengt verdere verkleuringen zal voorkomen.



Voor het wegkrijgen van de vlekken bij je eigen hond raden we aan om een combinatie van producten te gebruiken. Voeg het nodige poeder toe bij de voeding, en reinig zeker elke dag de ogen van je hond met een geschikt product of lauw water.

Ook het wegknippen van de haren in omgeving van de ogen kan veel problemen wegnemen.  Aangezien deze haren soms tot tegen de ogen zitten en deze prikkelen, waardoor je meer traanvocht krijgt. Vaak krijg je ook ophopingen van vuil op deze plaats. En dit zorgt enkel voor meer bruine smurie.  Wanneer de haren tussen neus en ogen geknipt zijn is het ook veel makkelijker deze te onderhouden zoals het moet.



1 opmerking: